Om oss

Force Fiction AB startade 2008 efter ett examensprojekt "Power Assisted Wheelchair" vid Högskola i Halmstad.
Ulf Holmberg, professor i reglerteknik, läste om ett barn som kommit i kläm i en motoriserad kassaskåpsdörr i Japan och hur dom konstruerade en dörr som skulle känna av om det kom något emellan.
- Varför inte använda samma princip på en rullstol? tänkte Daniel Petersson, då student på elektroteknik-magisterprogrammet med inriktning på inbyggda system. 

Force Fiction är ett innovativt teknikföretag som genom avancerad styrning förstärker den egna kraften, med hjälp av motor, vid förflyttning utan gränssnitt, alltså utan joystick eller reglage. Detta underlättar i vardagen och ger en betydligt högre livskvalitet, för människor som behöver eller vill ha hjälp vid förflyttning.

Vi har de senaste åren huvudsakligen jobbat med kraftsassistans inom hälsoteknik, bl a genom ett samarbete med ArjoHuntleigh AB (ingår i Getinge Group).

För att bredda användningsområdet för denna "gränslösa teknik" har vi under 2014 lanserat ett el-cykel kit, "Force Bike Kit". Kraftassistansen i Force Bike Kit ligger i det unika styrkortet som själv känner av vilken krafthjälp du önskar utan att du behöver trycka på några knappar (steglös). Du behöver alltså inget reglage på styret för att manövrera kitet. Känslan att cykla blir underbar då tekniken är steglös. Kitet är enkelt att montera på din egen cykel tack vare den nya tekniken. Då styrkortet hämtar körinformationen från navmotorn, behövs inga extra kablar till övriga sensorer som sitter i t.ex. pedaler eller handbroms.
Mer information finns på www.forcebike.se.

Affärsidé

Force Fiction ska erbjuda teknisk utveckling av kraftassistans till alla tänkbara objekt. Med en mycket bred och hög kvalité på kompetens ska Force Fiction vara den självklara samarbets-partnern inom kraftassistans.

Vision

Force Fictions vision är att vara marknadsledande på all utveckling av kraftassistans som förstärker den egna kraftpåverkan vid förflyttning.

Mission

"Vår kraft - Din styrka!"